Ny vaskemaskine – hvad skal man gå efter?

Ny vaskemaskine – hvad skal man gå efter?

Stort set alle husholdninger i Danmark har i dag en vaskemaskine, der efterhånden er blevet uundværlig hvidevare i hverdagen. Mange har også prøvet at opleve, at den gamle vaskemaskine ikke længere virker efter hensigten og dermed skal erstattes med en ny. Det er vigtigt, at vaskemaskinen opfylder alle dine behov, og derfor er det en fordel, hvis du sætter dig ind i markedet, før du investerer i en ny maskine. Forskellige tests og anmeldelser af vaskemaskiner kan være en ganske brugbare ift. at opnå det nødvendige overblik. Du kan finde både information samt en omfattende test af vaskemaskiner på dette svenske test-site.

Forbruget er essentielt

Når du skal investere i en ny vaskemaskine, er det som udgangspunkt fornuftigt at overveje dine krav til energi- og vandforbrug. Vaskemaskinen noterer sig således for en pæn del af husholdningens samlede el- og vandforbrug. Kravene afhænger typisk af omfanget af maskinens tiltænkte brug, men en maskine i energiklasse A (+++) sikrer dig de største energi- og pengemæssige besparelser på længere sigt. Disse er naturligvis også en smule dyrere, men kan altså have tjent sig selv hjem relativt hurtigt. Energimærket angiver også maskinens brug af liter vand, så her skal du også huske at kigge nøje efter. Vaskemaskinerne gennemgår generelt en transformation i disse tider, hvor der er et stort fokus på miljø og bæredygtighed ift. et reduceret energi- og vandforbrug, som imidlertid ikke går på kompromis med maskinernes vaskeevner.

Andre vigtige forhold

Du bør også overveje maskinens kapacitet ud fra hvor mange, I bor i husstanden. Bor du alene eller sammen med en partner, burde du/I kunne nøjes med en kapacitet på omkring 6 kg. Større familier, på eksempelvis 4-5 personer, bør gå efter maskiner, der kan tage omkring 8 kg. Vaskemaskiner afgiver, som de fleste også er bekendt med, en smule støj, når de arbejder. Husk at kigge efter støjspecifikationerne, som oftest kan findes på maskinen, så de passer til dine krav. Det er også hensigtsmæssigt at se på maskinens forskellige programmer, hvis du nu skulle have nogle konkrete behov i denne henseende. Sørg gerne for at læse anvisningerne grundigt og lær maskinen at kende – så sikrer du dig de bedste vaskeresultater, og maskinen vil typisk holde længere.