Sådan vælger du de rette gardiner til din bolig

Sådan vælger du de rette gardiner til din bolig

Hvis du lige er flyttet i ny bolig, eller hvis dit hjem trænger til en make-over, står du måske og skal investere i nye gardiner. Gardiner, lameller, persienner og så videre er vigtige elementer i et hus, og især i sommermånederne kan de afskærme boligen fra solens stråler, så der ikke bliver alt for varmt inden døre. Der findes et enormt udvalg af forskellige muligheder til afskærmning af vinduer, og det kan være svært at finde rundt i, hvad man skal vælge. Derfor får du her en guide til nogle ting du skal overveje, inden du investerer i nye gardiner til din bolig, og her finder du en hjemmeside hvor du kan låne penge til dine nye gardiner.

 

Overvej grundigt, hvilken farve du vælger

Det kan tage lang tid at finde de rette gardiner, og med opmåling, shopping og opsætning bliver der brugt meget tid på det. Det er derfor vigtigt, at du vælger de rigtige gardiner i første omgang, for de færreste gider til at udskifte dem efter et par år. Måske synes du at en bestemt farve er vildt flot og står godt til din indretning lige nu, men gør du også det om et par år? Det er altid en god idé at gå efter neutrale gardiner, der passer til det meste, så du kan ændre i din indretning uden at det kommer til at se helt galt ud til gardinerne.

 

Tænk praktisk

Persienner kan være rigtig god afskærmning for sollys og varme, men de kan også være sværere at rengøre end eksempelvis lameller. Sæt dig derfor ind i og tænk over, hvilken type gardiner du vælger, så du ikke får grå hår, hver gang de skal rengøres. Bor du i stueetagen i en boligblok, og vil du gerne afskærme for nysgerrige blikke fra gaden, men samtidig få sollys ind? Der findes mange muligheder for afskærmninger, der kan sidde hvor som helst på vinduet, så du selv bestemmer om de skal afskærme fra neden eller fra oven.