Nyt badeværelse – det skal du overveje

Nyt badeværelse – det skal du overveje

Et nyt år betyder traditionelt set, at der i de danske hjem tænkes frem mod forår og sommer, hvor vejret særligt tillader ombygning og renovering.

I denne artikel vil vi holde fokus på de tanker, du bør gøre dig, hvis du overvejer at renovere badeværelset.

Tænk praktisk

Badeværelset er på mange måder et af de mest praktiske rum i vores bolig. Derfor bør du også stille dig selv en række spørgsmål i den forbindelse.

Start med at tænke på familiens morgenrutiner, da det ofte er her, et baderum står sin prøve på grund af tidspresset for at blive klar til dagens udfordringer. Er der særligt travlt, fordi både du og din samlever skal ud ad døren på samme tid, kunne det måske være en idé med to håndvaske? Er der tilmed børn, der også færdes på samme badeværelse, skal der måske tænkes i rummets udformning, så der er plads til trafik fra alle husets beboere på samme tid?

Overvej desuden også, om badeværelset bruges til andet. Er der hvidevarer, der skal gøres plads til? Skal de stå ved siden af hinanden eller skal der bygges en vaskesøjle? Er der let mulighed for at læsse tøjet og er det let at tilslutte maskinerne? Husk desuden at tænke over udluftningsmuligheder, da f.eks. en tørretumbler afgiver meget kondens, og da det løbende vand fra bad og vask i forvejen stiller krav til udluftning.

Tænk også over lyset i lokalet, da et helsidevindue, som giver naturligt lys, ofte vil give de bedste lysforhold. Dette er særligt vigtigt set i forhold til spejlets placering i rummet.

Tænk kreativt

Ikke alle tanker behøver være praktiske. En stor del af glæden ved at indrette er at skabe nye rum og udtryk. Et nyt badeværelse kan blive fantastisk flot, hvis du installerer de helt rette amarturer, sanitetsprodukter og elementer som skabe, skuffer, spejle m.m.

Husk dog også, at du kan præge dit badeværelse med flot flisearbejde. Kreativ opsætning af klinker kan skabe fantastiske spil i rummet, hvor mønstre, farver og nuancer giver uventet liv og får rummet til at fremtræde større, mere moderne etc.

Mange vælger at kombinerer mørkere fliser med mere hvide nuancer for at skabe flotte kontraster mellem gulv og væg, men det er også muligt at tænke i farver, former og figurer. Husk desuden at tapet kan vælges i kreative udtryk, som gør noget magisk for rummet.

NB! Husk at planlægge både praktisk og kreativt ud fra det budget, du har til rådighed, så det ikke skrider og bliver en ubehagelig overraskelse, når regningen skal gøres op.