Derfor skal dit barn have et legehus

Derfor skal dit barn have et legehus

For mange af os består vores barndomsminder af leg i den friske luft, hvor vi havde plads at boltre os på – og et legehus at søge ly i.

Hvis du gør dig overvejelser om at give dit barn sit eget fristed at lege i, så giver det god mening. Det behøver ikke være dyrt, for der findes mange gode og billige legehuse, og så får dit barn sit helt eget sted at slippe fantasi og leg fri.

Et kreativt fristed

Når dit barn har sit eget sted, får det også mulighed for at kontrollere sit helt eget miljø, hvor barnet kan styre alt selv – uden indblanding fra forældre. Det er enormt positivt for barnets selvstændige udvikling og for det fantasifulde frirum, han eller hun kan skabe.

Det ligger i ordet ”legehus”, at barnet kan lege der. Og med tanke på klassiske lege som ”far, mor og børn”, ”politi og røvere”, ”prinsesselege” og meget mere, skal dit barn nok få brugt fantasien og udviklet sin kreative del af hjernen. Desuden er der jo ikke forbud imod at invitere far og mor ud i legehuset, så alle kan bruge tid sammen.

Apropos det at bruge tid sammen, så er legehuset naturligvis også et kæmpe hit, når der leges med søskende eller legekammerater. Her får børnene lov til at lege uforstyrret og uden at skulle tage hensyn til, at der er jord under skoene eller flyder med genstande og er rodet.

Børnene styrer selv showet – og de gør de med store smil.

Du kan også bruge legehuset, når børnene er blevet store

Selvom det hedder et legehus, er der ingen, der forhindrer dig i at tænke kreativt, når børnene ikke længere bruger det.

Huset kan bruges til mange formål, men de fleste vælger dog at anvende det som et ekstra redskabsskur til haveredskaber. På den måde er legehuset ikke ”kun” en investering, der holder, mens børnene er små, men også en ting, du selv kan få glæde af senere – eller i hvert fald anvende til et praktisk formål. Har du ingen haveredskab, så stil cyklerne der i vinterhalvåret eller opbevar noget andet. Husk på, det kun er fantasien, der sætter grænser i et legehus.