Praktisk indretning kan sagtens være stilfuld

Praktisk indretning kan sagtens være stilfuld

De fleste har en ide om, at en praktisk indretning er lig med et kedeligt, upersonligt og firkantet hjem. Dette er dog langt fra tilfældet – i boligverdenen udelukker det ene ikke det andet, og man kan sagtens vælge praktiske og funktionelle løsninger uden at gå på kompromis med personlige præferencer.

Tilføj personlighed

Fordi et møbel er funktionelt, er det ikke nødvendigvis mindre pænt end andre alternativer. Tværtimod er der mange eksempler på møbler og andre indretningsartikler, der er praktiske og pæne på samme tid. Men selvom de fleste praktiske møbler er flotte, ønsker mange at gøre dem lidt mere personlige og tilpasse dem resten af hjemmets indretningsstil. Et godt tip er at bringe farver i spil. Farver skaber dybde, kontraster og tilføjer et frisk pust til minimalistiske og stilrene møbler. Vælg farvede låger frem for hvide eller udskift håndtagene med antikke porcelænsknopper. Man kan også mikse møblerne med farver, for eksempel gøre brug af farverige opbevaringsæsker. På den måde kommer din personlige indretningsstil til at skinne bedre igennem og dine møbler adskiller sig fra andres. Det handler således i høj grad om at have fokus på detaljerne – ofte skal der ikke ret meget til for at peppe et rum op

Meget mere end bare møbler

Når det kommer til indretning, er det vigtigt at huske på, at denne handler om meget mere end bare møblerne – den handler om samspillet mellem elementerne i rummet. Dermed har aspekter som belysning og vægfarve betydning for indretningen, samt hvordan denne fremstår.

Et vigtigt aspekt, som mange glemmer at tænke over, er belysningen. Belysning har en stor betydning for stemningen og mulighederne i et rum. En loftslampe giver ikke samme fleksibilitet som en gulvlampe, der kan flyttes rundt, gør. Netop gulvlamper er populære lige nu, og lampeserien fra Vipp inkluderer en flot en af slagsen i et tidløst design, som er perfekt til både læse- og hyggehjørnet. Lampens arm er justerbar, så den kan indstilles efter formål.

Vægfarve spiller også en rolle for rummets samlede udtryk. Hvis alle væggene er malet i den samme, neutrale farve ligger man ikke så meget mærke til det, men hvis en eller flere vægge for eksempel er malet grøn, vil det lynhurtigt skabe blikfang hos personer, der træder ind i rummet. En væg i en kraftig eller frisk farve vil stå godt til lyse og neutrale møbler, da det skaber både dybde og kontrast. På den måde får møblerne modspil og rummet mere liv.