Guide: Find det optimale gulvafløb

Guide: Find det optimale gulvafløb

Et flot og funktionelt gulvafløb kan være prikken over i’et i din bruseniche. Før i tiden kunne man kun vælge et bestemt afløb, men i dag er der flere valgmuligheder, hvor især linjeafløbet og hjørneafløbet vinder frem. Der findes forskellige typer af gulvafløb og i forskellige designs, så det passer til lige præcis dit badeværelse og din smag. Er du i tvivl om, hvilket gulvafløb du skal vælge til dit badeværelse? Eller mangler du et afløb til bryggerset, så overskydende snavs og vand ledes bort? Læs guiden her og bliv klogere på mulighederne.

Linjeafløb

Når du skal vælge et afløb til badeværelset, kan du overveje et linjeafløb. Et linjeafløb er lineært og kan både placeres op ad væggen eller placeres frit i gulvet uafhængigt af vægge. Hvis du vælger at placere det op ad væggen, skal du ikke være nervøs for, at der kommer svamp i de bagvedliggende konstruktioner. Linjeafløbet er nemlig udstyret med patenterede vægflanger, som går op ad væggen, og netop sørger for, at vandet fra afløbet ikke kommer i kontakt med de bagvedliggende konstruktioner, som ikke tåler vand. Desuden minimerer du risikoen for indbygningsfejl med et linjeafløb, da du eller din murer kun skal støbe gulvet med fald ned mod den ene vægside frem for alle fire sider.

Hjørneafløb

Et hjørneafløb er, som navnet antyder, et afløb som du placerer i hjørnet. Det smarte ved et hjørneafløb er, at det giver mere plads. Det kan derfor være en god idé at vælge et hjørneafløb, hvis du har et lille badeværelse eller bryggers, hvor der ikke er så meget plads. Desuden er hjørneafløbet også en god løsning til dig, som ønsker et lille og diskret gulvafløb. Hjørneafløbet bygger på de samme principper som linjeafløbet, da det ligeledes er udstyret med patenterede vægflanger, som gør afløbet 100% vandtæt.

Kvadratiske afløb

Før i tiden var det velkendte og kvadratiske afløb det eneste på markedet og det kan du naturligvis stadig få. Hvis du er vild med det traditionelle badeværelse-look med en firkantet rist, har du i dag forskellige muligheder i forhold til designet. Du kan for eksempel vælge om hullet, hvor vandet skal løbe ud, skal være formet i små cirkler, aflange riller eller noget helt tredje. Det er ikke alle steder, at det er muligt af få et linjeafløb, hvor et kvadratisk afløb derfor vil være en god løsning.

Måtteafløb

Det kan være svært at holde bryggerset og entreen ren, når du hver eneste dag går ind og ud med dine beskidte sko. Hvis du er træt af snavs og vand i dit bryggers eller din entre, bør du overveje et måtteafløb, som skal kobles til det eksisterende rørsystem i dit hjem. Det smarte ved et måtteafløb er, at det automatisk leder det overskydende snavs og vand væk, så du slipper for at fjerne skidtet rundt omkring i bryggerset eller entreen. Måtten er desuden nem at rengøre.

Vælg det gulvafløb, der passer dig

Der findes altså flere muligheder, når det kommer til gulvafløb. Der findes desuden også et væld af designs under de forskellige modeller af gulvafløb. Nogle steder kan du også få specialafløb, der afviger fra standardmålene, hvor du vælger præcis de mål, du ønsker. Specialafløbet er dermed en fleksibel løsning til badeværelser i alle størrelser. Særligt unidrain er en af de førende når det kommer til ovenstående gulvafløb.

Du har altså rig mulighed for at vælge et gulvafløb, der lige præcis passer dig, dit badeværelse eller bryggers og ikke mindst din smag.