Sådan gør du rengøringen nemmere for dig selv

Sådan gør du rengøringen nemmere for dig selv

Forstår du heller ikke de mennesker, der godt kan lide at bruge tid på at gøre rent? Eller de mennesker, der ser det som ren afslapning? Det gør vi heller ikke. Heldigvis findes der nogle ting, du kan gøre for at slippe lidt nemmere udenom rengøringen – og det handler ikke om at bruge en masse penge på en rengøringsdame. Læs med her og få nogle gode råd til, hvordan du kan skære markant ned på rengøringstiden.

Brug en ledningsfri støvsuger

En helt almindelig støvsuger er ofte besværlig at finde frem. Den er tung, skal først samles inden brug ledningen vikler sig altid ind i alle møbler. Man skal derfor også bruge meget tid på at flytte ledningen fra det ene rum til det andet. Det er på grund af disse ting at man ikke bare lige kan tage en hurtig tur med støvsugeren, når man lige har et par minutters rengøringsmotivation. Det kan man dog, hvis man har en ledningsfri støvsuger. Den kan man bare lige snuppe og køre en runde med – uden at man skal bære rundt på en kæmpe maskine og uden at man vikler alle møbler ind i ledningen. En anden fordel ved den ledningsfrie støvsuger er også, at den ofte har en håndstøvsuger indbygget. Det gør det nemt, hvis man f.eks. lige har spildt popcorn i sofaen.

Indret minimalistisk

I mange hjem ophober der sig masser af støv, fordi der står mange ting fremme. Det kan f.eks. være på badeværelset, hvor makeup, parfumer og alt muligt andet står fremme på hylder og lignende. Hvis man blot køber et skab og stiller tingene derind, vil man hurtigt lægge mærke til, at der ikke er behov for den store rengøring mere. Hvis man altså sørger for fornuftig opbevaring, så ting ikke ligger og flyder, vil der ikke længere være behov for samme niveau af rengøring.

Polyurethan gulv

Gulvet udgør en stor rengøringsflade i boligen – og nogle gulvtyper er bare sværere at gøre rent end andre. Det er derfor en god idé at anskaffe et gulv, der er nemt at rengøre. Et godt forslag er polyurethan gulvet, som foruden dens rengøringsvenlighed også er meget slidstærkt, støjreducerende og stødabsorberende. Du kan læse mere om polyurethan gulve her: https://epoxy-design.dk/polyurethan-gulve/.