Smukke keramikskåle til bordet og boligen

Smukke keramikskåle til bordet og boligen

Håndlavet keramik kan noget helt særligt – Det tilfører din indretning noget unikt og kan hjælpe dig med at underbygge din stil. Keramikskåle hører ikke til i skabe og på hylderne med tallerkner. De skal frem på bordet og bruges – Til mad, til pynt og til daglig glæde.

Vi har samlet en lille håndfuld spændende keramikskåle, der på hver sin måde kan tilføre stil og et personligt præg til dit lækre hjem.

Moderne klassikere


Skålene fra Hampen Keramik er både moderne og klassiske i deres udformning. Hos Hampen Keramik er der fokus på det gode håndværk og de hånddrejede skåle fås i flere størrelser og med forskellig mønstre præget ind i overfladen. Den mest klassiske model er det mønster, der kaldes ”Karpeskæl” – et mønster, der er håndpræget med et lille stempel, så hver eneste skål er unik. Mønsteret findes både på keramikkopper, krus og skåle og i flere forskellige farver. De håndlavede skåle er fremstillet af keramiker og designer Peter Løgstrup Fischer, der på kort tid har markeret sig som en af Danmarks dygtigste keramikere. Skålene kan købes online i webshoppen hos Hampen Keramik, hvor du finder et udvalg af moderne keramikskåle der kan bruges til alt fra tapas til sukkerskåle, salatskåle og de store flade skåle, der er smukke som frugtskåle eller til servering.

Groft men godt


Bjarni Sigurdsson laver keramik med nordisk accent. Hans skåle og kopper er inspireret af den islandske natur og selvom formerne er organiske og lidt grove i snittet, er håndværket i orden og der er kælet for detaljerne i hvert produkt. Sigurdssons produkter er glaseret med en glasur lavet af lokal vulkansk aske, og hvert produkt har sit eget udtryk. De små skåle er fine som saltkar eller en holder til smykker og ligesom skålene fra Hampen Keramik skal de ikke gemmes væk men stå fremme, så du kan nyde dem hver dag. Du kan også få spændende keramikvaser og kopper fra Sigurdssons hånd og hans varer er populære i Danmark, hvor de kan købes hos flere forhandlere.

Knopper i hobetal


Mesteren af knoppet og pigget keramik er og bliver Axel Salto, men har du ikke en rig onkel, der synes du trænger til et arveforskud, så kan du også finde spændende knoppede og piggede skåle hos flere danske keramikere. Knoppet og pigget keramik er ofte organisk i sit udtryk og selvom temaet er det samme, er der masser af variation i det de forskellige keramikere får ud af det. Både Henriette Duckert, Ulla Sonne og Louise Heisel laver skåle med knopper og pigge. Piggede skåle inviterer til at man rører ved dem og de bedste eksemplarer gør også brug af spændende glasurer. Vælger du en håndlavet skål med pigge eller knopper, er du sikker på at få et stykke unik keramik. Du kan finde keramikskåle med knopper og pigge fra danske kunsthåndværkere i flere små brugskunstbutikker landet over. Louise Heisels skåle og vaser kan også købes i butikken ”Made Here” i Wildersgade på Christianshavn, hvor hun og Lars Rank har etableret deres værkstedbutik.

Japan på dansk


Japansk kunsthåndværk har præget dansk keramik gennem flere perioder. I øjeblikket er en af dem, der henter sin inspiration i Japan Anders Arhøj, der med Studio Arhoj skaber både finurlig og enkel keramik.  Anders Arhøj har en baggrund som grafisk designer og Studio Arhoj blev født af hans succesrige samarbejde med keramikeren Louise Gaarmann. Sammen lavede de det lille spøgelse ”Ghost” – En kegleformet keramikfigur med et par forskrækkede øjne. Spøgelset blev en stor succes og fremstilles stadig i et væld af farver og forskellige størrelser og figurfamilien har siden fået flere medlemmer.

De små skåle fra Studio Arhoj henter deres formsprog i Japansk kultur og hans Winter og Summer Bowls fås med mange forskellige glasurer og egner sig fint til både borddækning og som opbevaring af småting.  Keramikskålene er fremstillet i Danmark og drejes i hånden af erfarne pottemagere på værkstedet i København.

Anders Arhøj har også designet en serie produkter for Kähler, heriblandt også et par fine skåle i Unico og Umbria serierne. I modsætning til Studio Arhøjs egne skåle er skålene fra Kähler fabriksfremstillet. Er du til det unikke, skal du gå efter de håndlavede keramikskåle, men de fabriksfremstillede fungerer fint som et supplement og til daglig brug hvis du har små børn, eller er typen, der kaster med servicen når du er vred.