Sådan holder du en god konfirmationsfest i haven

Sådan holder du en god konfirmationsfest i haven

Konfirmationen er en traditionsrig og særlig fest i langt de fleste familier. Konfirmationer er ofte en dyr fest med lejet lokale, mad og hyret underholdning. Men det er i den grad muligt at holde en god konfirmation uden at leje et festlokale.

Når man er ejer af en stor have er det en oplagt løsning at holde konfirmationen som en havefest. Ikke alene er det ofte billigere end at leje et festlokale, det bliver også mere personligt og hyggeligt at holde konfirmation i egen have, fremfor et festlokale, hvor det hurtigt kan blive upersonligt og kedeligt.

bedrehusoghave

Den gode tale

Noget, der særligt kendetegner den gode konfirmationsfest er en god tale. Ligegyldigt om man er forælder, søskende, ven eller nabo til konfirmanden kan man have lyst til at stille sig op og holde tale, og det er noget, konfirmanden altid sætter pris på. Det kan sommetider være svært at få skrevet ned på papir, hvad man gerne vil sige, men brainstorming kan hurtigt hjælpe. Man kan fx starte ud med at tænke i emner som hobbyer, barndomsminder eller lignende, og så vil man komme i tanke om en masse ting.

Meget af talen ligger også i selve udførslen af talen. En god tommelfingerregel er, at talen ikke skal være længere end 5 minutter. Derudover er det meget vigtigt at kigge op fra papiret og skabe øjenkontakt til publikum og konfirmanden.

God, mindeværdig underholdning

Det vigtigste til en konfirmationsfest er naturligvis, at konfirmanden er glad og tilfreds. Ligegyldigt om man ender med at holde festen i et lejet lokale, i hjemmet eller i haven centrerer festen sig naturligt om konfirmanden. Men det er stadigvæk en god idé at skabe en fest, hvor alle gæster føler sig inkluderet, da det også er med til at skabe en god stemning. At få alle gæsterne ”med” kan være lidt en udfordring, især hvis man samler familie og venner fra nær og fjern, der ikke nødvendigvis kender hinanden så godt.

Det kan derfor være en rigtig god idé at implementere selskabslege, quizzer eller sjove taler. Lege og quizzer er noget, der bidrager til en god fest og fællesskabsfølelse blandt gæsterne – og hvis gæsterne er glade, er konfirmanden det også. Der findes forskellige former for underholdning og indslag til konfirmationen. Det kan eksempelvis være tip en 13’er, hvor mange gæster får en ny viden om konfirmandens lidt skjulte sider.