Sådan får du gang i ombygningen til en altan

Sådan får du gang i ombygningen til en altan

Hvis du længe har gået med tanken om at lave en lækker altan til ét af værelserne i dit hus eller din lejlighed, så er det bestemt værd at undersøge, om tanken kan blive til virkelighed. Flere og flere får bygget altaner på deres ejendomme, da det giver en unik værdi til både huse og lejligheder – der er en fantastisk frihed ved at kunne nyde morgenkaffen på sin egen altan.

Altaner er efterhånden kommet ned i et prisleje, hvor de fleste kan være med, pga. brugen af standardmetoder, der letter monteringen. Derfor er det bare med at komme i gang, hvis altanplanerne skal føres ud i livet.

Find den rette altan til den rigtige pris

Først og fremmest handler ethvert altanbyggeri om at finde den helt rette altan til den rigtige pris. Her skal man både tænker over, om altanen er for dyr i forhold til budgettet, men man bør også overveje, om altanen faktisk passer til ens hus eller lejlighed. Herudover skal man også huske på, at selve altanen kun er en del af udgiften, mens monteringen ofte koster mere end selve altanen.

I den forbindelse bør man altid undersøge markedet og finde det bedst mulige altanfirma til den bedst mulige pris. Her bør man tjekke anmeldelser af de forskellige firmaer, ligesom man bør undersøge en pris på altan hos flere forskellige firmaer, inden man slår til. Mange firmaer konkurrerer med hinanden, og derfor bør man indhente flere tilbud for at få den bedst mulige pris.

Sørg for at have tilladelserne i orden

Når man bygger udenpå huse eller lejligheder, så vejer hensynet til naboerne ofte højt – og derfor handler det virkelig om, at man har styr på sine tilladelser, inden man sætter byggeriet i gang. Altanprojekter skal ofte godkendes af kommunen, og herefter sættes i nabohøring, hvor de skal kunne tilkendegive deres meninger om projektet.

Alle de forskellige, bureaukratiske hensyn skal gennemgås metodisk og grundigt for at være helt sikker på, at projektet er i orden. Hvis man ikke har styr på dette, og man senere får en klage fra naboerne eller kommunen, så sidder man ofte med håret i postkassen – og altanen skal tit pilles ned igen for egen regning. Derfor er det virkelig vigtigt at høre sin lokale kommune ad, hvilke processer der skal være i orden, inden man går i gang med at bygge.