Vildmarksbad – Byg selv, Leje eller Købe?

Vildmarksbad – Byg selv, Leje eller Købe?

Vildmarksbade er populære som aldrig før og med nedlukninger af samfundet i de seneste år, er antallet af husstande med vildmarksbade steget til nye niveauer. Danskerne vil have hyggeligt og afstressende samvær både i hjemmet og i sommerhuset. Men hvad er egentligt den bedste løsning for dig, Købe eller leje? 

Hjemmelavet vildmarksbad

Nu tænker du måske at du bare kan lave et hjemmelavet vildmarksbad, og det kan du måske også. Vælger du at bygge helt fra bunden, kan du rent faktisk købe de fleste af materialerne i dit eget byggemarked. 

Du kan også vælge at rekvirere et vildmarksbad byggesæt, som naturligvis er en del dyrere, men mange gange lettere. Hovedsagen er at det er en lidt billigere løsning end et færdigsamlet bad.

Varmekilde

Når du har træ, spændebånd og brædder til bund, vil der skulle ses på en varmekilde samt rensning af vandet. Til varmekilde kan man både vælge gasovn eller brændeovn (elektrisk også muligt). Nu er du allerede langt på vejen til at have dit eget vildmarksbad. 

Nu er blot at finde instruktioner på hvordan badet skal konstrueres og evt. afsøge vejledning på nettet.

Smart men bøvlet

Det er begrænset hvor mange der er dygtige til tømmerarbejde, og det vil kræve en del snilde at få styr på konstruktionen selvom der findes udførlige instruktioner. 

Det er smart at man selv kan bygge sit vildmarksbad, men ligesom med mange andre ting, så kan det måske godt betale sig at investere i et vildmarksbad der er samlet og i en højere kvalitet, hvis man ikke er skarp til det håndværksmæssige.

Overordnet kræver det bare en voldsomt masse tid og bøvl at bygge selv, og resultaterne vil, alt efter omhyggelighed, ikke blive som man typisk håbede. 

Leje af vildmarksbad

Hvis du ikke har prøvet et vildmarksbad endnu, kan det være en rigtig god ide at leje sig til et i en kort periode, bare for at se om det er noget for dig/familien. 

Når du lejer, så kan du selvfølgelig ikke forvente samme kvalitet, som når du køber et færdigsamlet bad, men det kan give en god ide om vildmarksbadet vil blive en succes i hjemmet.

Købe vildmarksbad – pris?

Når der skal købes vildmarksbad, så er priserne vidt forskellig og kvaliteten ligeså. Priserne går fra ca. 12.000 og op til over 100.000 kroner, alt efter hvor meget luksus man vil betale sig til. 

Typisk vil prisen for et godt stort kar ligge på mellem 12.000 for mindre bade til 3-4 personer – og op til ca. 40.000 for større vildmarksbade til 6-8 personer (og man får typisk den gode kvalitet man betaler for).

Letteste løsning

Det kan være svært at sige om et stort vildmarksbad bare er sagen for dig og din familie. Er du en dygtig håndværker, så kan du måske godt selv bygge et bad selv. 

Det kan også lade sig gøre at prøve sig lidt frem ved at leje sig til forskellige typer vildmarksbade i glasfiber og træ. Vælger du at købe, kan det betale sig at kigge den enkelte virksomhed efter i sømmene og sikre at tidligere kunder har gode oplevelser at dele.