Alt du skal vide om træpillefyr

 

I denne guide kan du læse alt om, hvad der definerer et træpillefyr. I den anledning vil du bl.a. blive introduceret for, hvorfor efterspørgslen på denne type anlæg er så stor, og hvordan du kan bære dig ad med at gøre en god handel på dit kommende anlæg.

Wooden pellets

Hvad er et træpillefyr?

Et træpillefyr – eller også blot kendt som et pillefyr er et moderne alternativ til traditionelle olie- og gasfyr. Der er tale om anlæg, der kan opvarme din bolig og give varmt brugsvand. Træpillefyr bliver brugt af både private og erhverv, da der er mulighed for at opvarme både små- og store bygninger. I stedet for at fyre med gas eller olie, så fyrer man med træpiller. Disse træpiller er typisk fremstillet af enten savsmuld eller træspåner. På mange måder minder denne type anlæg om en almindelig brændeovn, men der er dog visse forskelle.

 

Hvor mange penge kan jeg spare ved at vælge et træpillefyr?

Det er ikke uden grund, at flere og flere danske boligejere vælger at få installeret et pillefyr i deres boliger. Der er nemlig tale om en særdeles energi- og økonomirigtig løsning, hvor der er mange penge at spare på længere sigt. Hvor mange penge du har mulighed for at spare afhænger af, hvilket alternativ du sammenligner med.

Sammenlignet med oliefyr – Det er ikke usandsynligt, at du kan reducere dine varmeudgifter med op til 60 procent, hvis du vælger et pillefyr frem for et oliefyr. Det hænger naturligt sammen med, at olie er meget dyrere end træpiller.

Sammenlignet med opvarmning med el – Varmer du din bolig op med el, så vil du kunne spare op til 70 procent, hvis du får monteret et pillefyr i din bolig.

Det er de færreste boligejere, der ikke vil finde det attraktivt at spare 60-70 % ved at skifte fra el eller olie til pillefyr. Afhængigt af hvilket træpillefyr du køber, kan du forvente, at pillefyret vil tjene sig selv hjem i løbet af 2-5 år. Der er dermed tale om en investering, der hurtigt kan blive en god forretning for dig. Du får reduceret dine varmeudgifter, samtidig med at du skåner miljøet – altså en win-win situation.

 

Hvilket pillefyr skal jeg vælge til min bolig?

Der findes desværre ikke ét pillefyr, der vil passe ind i alle boliger. Du kommer derfor ikke uden om at skulle ud og undersøge, hvilket træpillefyr der stemmer bedst overens med dine krav og behov. Skal du ud og investere i denne type anlæg, bør du bl.a. lægge vægt på disse kriterier:

  • Energimærke – Har du ambitioner om at holde dit varmeforbrug nede på et minimum, så må du ikke glemme at kigge efter energimærker. Vælger du et pillefyr med energimærke A, kan du aldrig gå helt galt i byen.
  • Støjniveau – Det er en realitet, at der er nogle træpillefyr, der larmer mere end andre. I den anledning kan det være en god idé at være opmærksom på støjniveauet, hvis anlægget skal placeres tæt på soveværelset, stuen eller børneværelset.
  • Kvalitet – Vil du købe et pillefyr i høj kvalitet, skal du vælge et anlæg fra en kvalitetsbevidst og energirigtig producent – det kunne f.eks. være Blackstar.
  • Garanti – Et træpillefyr er et relativt dyrt køb, så du bør sikre dig de bedste garantivilkår. Du vil f.eks. altid været sikret de mest attraktive garantivilkår, hvis du køber dit kommende anlæg hos Hedestoker. Skulle der opstå nogle problemer med dit pillefyr, så kan du hurtigt og ubesværet få det ordnet.