Fornyelse i indretningen frisker altid op

xl-byg-og-bedrenaetter-bedrehusoghave-dk

De fleste har det sådan, at der bare helst skal ske lidt fornyelse i hjemmet fra tid til anden. Og det behøver såmænd ikke være større projekter med at lægge nyt gulv eller male væggene. Lidt løbende udskiftning af møbler, et nyt billede på væggen og andre småting kan sagtens være netop det, der skal til, for at man ikke føler alt går i stå. Læs med og få et par ideer til, hvad der kan fornys i hjemmet.

Roker rundt på møblerne

Det klassiske fornyelsestrick kender vi nok alle, og det behøver ikke koste noget. Der skal ikke flyttes meget om på møblementet, før alt virker helt nyt og anderledes. Alt efter hvordan husets rum i øvrigt er indrettet, kan det være forskelligt, hvilke muligheder, der. Men der skal ikke meget til. Prøv også at eksperimentere med belysningen. Lys og skygger er ifølge eksperterne noget af det, der har allerstørst indflydelse på, hvordan rummet tager sig ud.

Få nyt køkkenbord og vask

En køkkenvask kan holde i rigtig mange år, men før eller siden bliver den som regel grim og svær at holde helt ren. Er vandhanen slem til at dryppe, kan den jo også ryge med, når der skal udskiftes. Måske har du altid ønsket dig en håndbruser ved vasken, eller måske et ekstra rum til at skylle salaten. Med få klik kan du finde den ønskede model på nettet. Køb online her, eller tag ned i byggemarkedet, hvis de helst lige vil se modellen i virkeligheden først.

Nu viser det sig jo nok, at vasken ikke passer i det hul, der allerede er lavet. Som regel er en ny vask større, så der er gode chancer for, at du blot med en stiksav kan udvide hullet til en passende størrelse. Og så er det ellers i med vasken og tætte efter med silikone. Er du rigtig i gør-det-selv humør, kan bordpladen jo passende skiftes ud i samme ombæring. Vælger du en standard bordpladetype, koster det ikke ret meget, og pladerne kommer i den rigtige 60 centimeters bredde, så det er sådan set bare et spørgsmålom at korte den af.

Få bedre søvn med en go’ seng

Måske er det soveværelset, der står for tur hos jer, og selv om møblementet er begrænset, er der masser af muligheder. Et stort spejl kan for eksempel forandre rummet fuldstændigt, og også her kan der hygges med en ekstra afdæmpet lampe eller to. Det oplagte er naturligvis en ny madras, eller måske endda en ny seng. Bliv for eksempel inspireret på www.bedrenaetter.dk, der netop har specialiseret sig i komfortabel søvn. Har du sovet på den samme madras i mange år, vil du formentlig blive overrasket over, hvor stor forskel en ny af slagsen kan gøre. Korrekt valg af madras er dog lidt en videnskab, så her bør du nok tage butikken med på råd – særligt hvis du flotter dig med en af de dyrere modeller.

Får styr på entreen med opbevaringsplads

Har I børn derhjemme, er entreen formentlig ofte fyldt med fodtøj og henslængte jakker af alle mulige slags. Sådan er det i hvert fald mange steder. Men det behøver ikke være sådan. Et par skoskabe og ekstra knager i børnehøjde kan fra den ene dag til den anden forvandle entreen til et pænt og ryddeligt rum, hvor du med sindsro kan invitere gæster forbi.

Find selv på flere

Mulighederne for små forbedringer er uendelige, og det gælder bare om at have fantasien i orden. Selv med et stramt budget er der masser af muligheder for at forny hjemmet løbende – god fornøjelse.