3 varmekilder, som du skal kende

3 varmekilder, som du skal kende

Vil du gerne vil klogere på forskellige varmekilder? Hvis du undersøger nogle forskellige alternativer, kan det være, at du finder ud af, at du faktisk burde skifte, fordi en anden varmekilde lyder mere passende for dig og din bolig. Der er fordele og ulemper ved alle former for varmekilder, og derfor er det også meget individuelt, hvad folk mener er bedst. 

Oliefyr 

Et oliefyr brænder, som navnet antyder, olie af og producerer varme til huset. Hvis du bor i et ældre hus, som ikke er særligt godt isoleret, vil det være smart med et oliefyr, fordi det stadigvæk kan formå at holde huset varmt. Når du har et oliefyr, skal det renses en gang imellem. Hvis du har brug for hjælp til installation og service af oliefyr, kan du se nærmere her.

Pillefyr 

Et pillefyr fungerer meget ligesom et oliefyr. Dog bliver dit hjem opvarmet ved at brænde træpiller af i stedet. Det er en mere miljøvenlig løsning end f.eks. et oliefyr, men til gengæld følger der en del mere besvær med, fordi du skal bruge tid på at rense fyret og fylde piller på jævnligt. Desuden kræver et pillefyr, at du har plads til en masse træpiller et sted i dit hus. 

Varmepumpe 

En varmepumpe fungerer ved at tage luften udefra og lave den om til varme indenfor i stedet. Det er en løsning, der er både billigere og mere miljøvenlig end flere af de andre varmekilder, der findes. Dog støjer en varmepumpe og den er forholdsvis stor, så den pynter ikke ligefrem på dit hus, når den står udenfor.

Når du skal vælge den varmekilde, der passer bedst til dig og din bolig, er det bare at vurdere, hvilke behov du har. Er det vigtigst, at det er en miljøvenlig løsning, eller skal det bare være en løsning, der kan give en masse varme?