Guide: Derfor skal du få en algebehandling af dit tag
Danmark er et land med meget nedbør og temperaturerne er lave, typisk med frost i vintermånederne. Derfor er din boligs udearealer præget af fugt og køligt vejr. Det er langt de fleste danske bygninger standhaftige overfor, men du kan ikke forebygge alt. For det danske klima er lige nøjagtigt de optimale levevilkår for gevækster såsom alger og mos. Et besøg af disse to planter, kan være ødelæggende for din bolig og du bør overveje en algebehandling til at fjerne det uønskede besøg. Samtidig er det ikke kønt at se på, og måske en gang tagmaling også skulle på tale i samme omgang.
Hvilke konsekvenser kan alger have på din bolig?
Alger slår, som en enhver anden plante, rødder. Det betyder, at rødderne breder sig i alle huller og fordybninger. Rødderne kan være skadelige for mange typer materialer. De suger vand og udsætter derfor din bolig for fugt. Det giver stor risiko for frostskader om vinteren, som fx frostsprængninger i fliser, facade eller tag. Efter sådan en tur, er en tagmaling på sin rette plads. Det kan også medføre fugt i selve tagkonstruktionen. Derfor er det en god idé at få en algebehandling som både kan virke forebyggende eller dræbe algerne. Du kan eksempelvis finde algebehandling i Silkeborg, Ikast og omegn her.
Sådan foregår en algebehandling
En algebehandling kan foretages fra marts til november – bare der ikke er frostgrader. En desinficeringsvæske sprøjtes på taget og i tagrenderne. Det dræber langsomt alger og mos. Det tager typisk ca. 6 måneder efter algebehandlingen før algerne og mosset er helt væk. Så er dit tag næsten som nyt at se på. Og hvis du ønsker et helt nyt og lækkert look til din bolig kan du slutte af med en omgang tagmaling. Du kan finde eksperter i tagmaling i Silkeborg, Ikast og omegn.