Ny terrasse – hvor skal jeg starte?

Når sommeren er over os, findes der få ting bedre end at spise jordbær, grille eller spille kort på terrassen. Der er generelt mange fordele ved en ny terrasse. Det er både en økonomisk investering i dit hus, og samtidig er terrassen en udbygning, som hele familien får stor glæde af. Ikke nok med det, så får dit hus samtidig et ekstra æstetisk præg og bliver klar til de varmere måneder.

 

Overvejelser omkring terrasseinvestering

Terrasser kommer i alskens udgaver, og det kan være vanskeligt at vide, hvor man skal starte, hvis man planlægger at investere i en ny terrasse. Hvordan skal den se ud, hvor stor skal den være, hvor skal den ligge osv. Der er umiddelbart mange spørgsmål, der trænger sig på, og derfor er det en god idé først at kigge på de få love, der findes omkring terrassebygning. Efterfølgende kan du begynde at overveje, hvad der passer bedst til husets arkitektur. Det er samtidig ganske vigtigt, at du finder en placering, som passer til dine ønsker vedrørende sol og læ. Derpå kan du give dig i kast med at finde inspiration til forskellige designs, herunder hvilke materialer, farver og udformninger terrassen skal have. Er du bosiddende omkring Kolding, Vejle eller Trekantsområdet, kan du finde både råd, vejledning og tilbud på ny terrasse her.

 

Terrassetyper

Den klassiske terrassetype ligger i niveau med husets have og kan i princippet bestå af alle slags materialer. Overvejer du at gå andre veje og måske hæve din terrasse eller bygge den i flere niveauer, er det en god idé at tage kontakt til professionelle folk. Er det en tagterrasse øverst oppe eller en overdækket terrasse med mulighed for skygge du ønsker, er det på samme måde fordelagtigt at alliere sig med folk, der har erfaring på området.

 

De to mest anvendte materialer er sten og træ, som har hver deres fordele. Terrasser af sten holder længst og kræver mindre vedligeholdelse. Træ er dog mere hensigtsmæssigt, hvis du eksempelvis overvejer en hævet terrasse. Igen afhænger det også meget af, hvilken terrassetype du finder passende til huset.