Gode råd til en ældrevenlig bolig

Gode råd til en ældrevenlig bolig

Når alderdommen kommer snigende, føler mange mennesker, at der er ting de ikke kan gøre på samme måde som tidligere i deres liv. Boligen og boligens indretning kræver ofte også lidt justeringer, for at denne også bliver mere ældrevenlig.

Skal du hjælpe en forælder eller en anden bekendt med at gøre boligen ældrevenlig? Så læs med herunder, hvor du får gode råd til en ældrevenlig bolig.

1)     Vælg en ældrevenlig telefon

En telefon som er nem at betjene og let kan høres, gør det nemt for din bekendte at komme i kontakt med omverdenen. Det er en tryghed for både personen og personens venner og familie. Når I skal vælge en ny telefon, er det en god ide at vælge en ældrevenlig telefon. Fastnet- og mobiltelefoner til ældre fra Doro har et design, som gør telefonen let at anvende. De store taster, telefonens tydelige display og den høje ringetone er ideel til ældre mennesker.

2)     Undgå høje skabe

I en ældrebolig kan det være nyttigt at undgå de høje skabe og reoler. Det er besværligt for det ældre menneske at skulle have fat i ting, som er placeret højt. Invester i skabe, reoler og skuffesystemer som er lave. Placer de tungeste ting nederst, så de er lette at tage ud.

Generelt er det gavnligt, at tingene står i en passende højde.

3)     Ryddeligt indgangsparti

Med tiden har dit familiemedlem eller din bekendte måske brug for en rollator eller anden form for hjælpemiddel. Hold indgangspartiet i boligen ryddeligt. Stil gerne en bænk, hvor man kan sidde og tage sko på. Sammen med en bænk, et skostativ er et lavt garderobeskab også ideelt i entreen.

Er trapperne blevet svære at gå op ad? Invester evt. i en rampe, en lift eller lign., som gør det let at komme ind i boligen.