En lækker terrasse i komposit

En lækker terrasse i komposit

Planlægger I at anlægge en ny terrasse? Så har I nok også overvejet, hvilket materiale den skal laves af. Hvis I ikke allerede kender til det, kan komposit være et rigtig godt materialevalg, specielt hvis I gerne vil have en terrasse, der har et trælook. En træterrasse er flot, men den kræver enormt meget vedligeholdelse i form af oliering og slibning.

Det er ikke tilfældet med en terrasse af kompositbrædder, som er mere robuste. Komposit er lavet til at kunne modstå diverse vejr fænomener, og regn og slud er altså ikke noget, der får den til at gå til. Køb kompositterrassebrædder her – så er du snart godt kørende.

Hvorfor komposit?

Er du endnu ikke helt overbevist om, hvorfor du egentlig skal vælge kompositbrædder frem for almindeligt træ? En ting er, at det er nemmere at vedligeholde komposit, men der er mere i det end bare det. Komposit er typisk også et mere økonomisk materiale end træsorter som f.eks. lærk eller eg, så måske det gør, at mulighederne bliver lidt større. Der er ikke noget værre end at gå rundt på en træterrasse, der ikke er vedligeholdt ordentligt og få en splint eller tre i fødderne. Og desværre er risikoen for det temmelig stor, når brædderne ikke længere er helt nye. Komposit er en blanding af træ og plastik, og med dets glatte overflade er risikoen for splinter noget mindre.

Nu tror du måske, at en kompositterrasse så vil være glattere og nemmere at glide på, pga. blandingen af træ og plastik, men faktisk forholder det sig lige modsat. Kompositterrassebrædder er forholdsvis skridsikre sammenlignet med almindeligt træ.

Et materiale, som er let at arbejde med

Komposit er let at arbejde med. Det er lettere end træ, så når I skal have rykket plankerne rundt, bliver opgaven måske knapt så hård. I kan også bruge ganske almindeligt værktøj som en sav til at korte brædderne af i de længder, I har brug for, så der er ingen grund til at investere i nyt udstyr. Det er bare med at komme i gang.