De forskellige typer tagrende, og hvilken en du skal vælge

De forskellige typer tagrende, og hvilken en du skal vælge

Tagrender er ikke noget man tænker over i dagligdagen, men når man har brug for en nye en, så skal man til at overveje, hvad man skal skifte den til. Det kan være svært at vælge mellem de mange forskellige slags, så derfor kan du i denne tekst finde ud af, hvilke nogle slags du kan vælge mellem, og hvorfor de hver især er gode.

Tagrender af metaler

Hvis du skal have nye tagrender, så kan det godt være svært at beslutte sig mellem de mange forskellige slags. Der laves tagrender af stål, plast, kobber og zink, og disse har deres egen svagheder og styrker.

Hvis du vælger en kobbertagrende, vælger du en af de ting der er en smule dyre, men som holder længere. Det er et materiale man har brugt til tagrender i lang tid, og til at starte med har de en kobberfarve, som efter lang tid bliver til en blå farve. Dette kan passe til en bestemt slags huse, men oftest passer det ikke til nybyggede huse.

På mange private huse ser man metaler som zink eller stål. Disse er ofte robuste materialer, der holder godt og længde og som er billigere end kobber. Man skal undgå stål, hvis man bor ved kysten da disse ikke holder godt der, her vil zink være et bedre valg. Lige som kobber kan zink også skifte farve over tid, men meget mindre end kobber

Tagrender af plast

Til større byggerier har man oftest brug for et materiale, der er super billigt og ikke nødvendigvis er det flotteste. Derfor er plastik et godt valg til erhverv eller større bygninger. Plast tagrender kan nemt sprække, hvor i mod metal tagrender buler, og derfor kan de være svære at rette ud. De kan dog fås i mange farver, og passer derfor ind mange steder.