Ny seng til soveværelset? Vælg elevationsseng

Ny seng til soveværelset? Vælg elevationsseng

Der kan være flere forskellige grunde til, at man skal have udskiftet den gamle seng, hvilket eksempelvis kunne være grundet slid på den gamle seng, udskiftning grundet flytning, udskiftning grundet skade eller lignende. Når man så skal på jagt efter en ny seng, er der mange forskellige muligheder, da der findes mange typer af senge på markedet, hvilket eksempelvis er gældende for elevationssengen, der på mange punkter udmærker sig i forhold til de klassiske kontinentalsenge.

En elevationsseng kan grundet dens indbyggede motor flytte madrassen til forskellige positioner, hvormed man også selv kan sidde og ligge i forskellige positioner i sengen. Således kan man løfte sengens hovedregion så langt op, at man faktisk kan sidde op for at læse, se tv eller lignende, hvilket er langt bedre for ryggen i forhold til at læne sig op ad en mur, sengeramme og lignende.

Støtten i madrassen defineres blandt andet af antallet af fjedre og typen af skum

Når man skal vælge en elevationsseng, er det vigtigt at være opmærksom på komforten, der blandt andet defineres af madrassens støtte, og denne har antallet af fjedre forholdsvis stor indflydelse på. Det er eksempelvis muligt at få en madras med 500 fjedre pr. kvadratmeter, hvilket er med til at skabe et væld af individuelle støttepunkter, når man sover. Det betyder, at man kan ligge komfortabelt i mange forskellige positioner, når man sover, hvilket er godt for kroppens lemmer. Der findes ydermere forskellige typer af skum, og det er forskelligt fra madras til madras, hvilken type af skum der er benyttet. De forskellige typer af skum har forskellige forcer, hvilket kunne være, at skummet er varmeledende, at skummet optager kropsvarmen og omformer sig efter kropsbygningen og lignende forcer.

Design og størrelse er også gode kriterier at overveje

Når man skal vælge seng til soveværelset, er det også vigtigt, at man får valgt en seng i et godt design, som er passende ind i boligens indretning. Dette er man langt med, hvis man får valgt sengen i en farve, der lever i overensstemmelser med farvetemaet på andre møbler såsom natbord og farven på skabe, vægge mv. Størrelsen er også et vigtigt parameter, da den skal passe i forhold til indretningen i soveværelset, således den kan være der, mens det også er vigtigt at have plads nok at boltre sig på i sengen. Find den bedste elevationsseng og optimér din søvn.