Rengøringshjælp og fradrag. Hvad kan du trække fra i skat?

Rengøringshjælp og fradrag. Hvad kan du trække fra i skat?

Håndværkerfradraget er blevet permanent fra 2018, hvilket vil sige, at du fortsat kan få fradrag for serviceydelser og håndværksydelser, som er udført i hjemmet. Ligeledes kan du få et fradrag ved almindelig rengøring, hvor der er tale om vask og aftørring af flader i boligen, rengøring af toilet og bad, støvsugning, gulvask og boning, opvask, tøjvask og strygning samt rensning eller vask af tæpper, gardiner eller persienner m.m.

Så meget sparer du

Ligeledes giver vinduespudsningen et fradrag uanset om der er tale om en ind – eller udvendig rengøring. Ting som børnepasning og almindeligt havearbejde er også i de kategorier, hvor man kan få fradrag. At du får et fradrag betyder helt overordnet, at du tjener penge, da du får et fradrag i din SKAT. Det er derfor altid en god idé at undersøge, om man kan få et fradrag, hvis man gerne vil have foretaget f.eks. en almindelig rengøring af sit hjem. Håndværkerfradraget gælder uanset, om der er tale om en daglig eller blot ugentlig rengøring, eller hvis du skal have foretaget en stor og grundig rengøring, hvor det hele bliver renset. Hvis du er godkendt til at benytte dig af fradraget, kan du spare helt op til 32 pct. på regningen. Dette er mange penge at spare, og der er således ingen grund til ikke at undersøge dine muligheder for at få fradraget.

Ja tak til rengøring

Du kan anmode om fradraget på forskellige måder afhængig af din civilstatus og andre ting. Dette kan du læse meget mere om på SKAT’s hjemmeside, hvor du også kan rette dit fradrag og nyde godt af den høje besparelse. Kan du heller ikke overskue rengøringen, og ønsker du også at benytte dig af dit fradrag, kan du få rengøringshjælp ved at besøge Erhvervsrengøring-aarhus.dk.