Det skal du huske, når du etablerer en bådebro

Det skal du huske, når du etablerer en bådebro

Bådebroen kan give fantastiske muligheder til dit sommerhus, hvis du får anlagt én, der passer i størrelse, stil og til alle de formål, den skal fungere i forlængelse af. Inden du når til at spekulere over design og formål, er der dog en række andre betingelser, du skal sætte dig ind i først.

Ting du skal overveje, inden du søger om tilladelse til at anlægge en bådebro

Der er mange forhold, du skal være opmærksom på, når du ønsker at etablere en bådebro.

Reglerne kan variere fra kommune til kommune, men overordnet er det samme forhold, der skal være styr på, når du søger din tilladelse.

Nedenstående er ikke alle forhold, men et udsnit af de væsentligste:

  • Din bådebro må højest strække sig 50 meter ud (målt fra kystlinjen). Ligeledes med den kun nå ud på en vanddybde på 1,5 meter.
  • Din bro må heller ikke være bredere end 1,5 meter – hvilket dog vil være rigeligt til privatpersoners behov.
  • 1,5 meter er også den højde, som broen maksimalt må strække sig over den daglige vandstand.
  • Der må ikke opstilles elementer som f.eks. borde og bænke eller tilsvarende på broen.
  • Broen skal også vedligeholdes, hvilket naturligvis er ejerens ansvar. Broen må ikke fremstå slidt og usikker. Den skal holdes i en ordentlig stand og være sikker at færdes på.
  • Din bro må naturligvis ikke forhindre almindelig fremkomst, der hvor den etableres.

Husk at særligt kravet til vedligeholdelse kan imødekommes ved at bestille en bro, der er af bestandige materialer, som ikke bliver medtaget af havvandet. Denne type er tit bygget med imprægneret træ samt aluminium. Det gør det samtidigt lettere at fragte broen ind i vintersæsonen, da materialet vejer mindre.

Foruden at holde styr på de lovmæssige krav, skal du naturligvis tænke i design til bådebroen. Skal din bådebro fremstå luksuriøs og eksklusiv kan du få en model, hvor skruerne sidder under broen, så der ikke er skruehuller. Det giver en stilren bro, som ligger flot i forlængelse af sommerhuse, strand med mere. Husk desuden at gelænder og rampe kan være med til at præge broen, så den fremstår flottest tænkeligt.