3 gode tips til at minimere forbruget på varmeregningen

3 gode tips til at minimere forbruget på varmeregningen

Energiforbruget i hjemmet vil unægtelig stige nu, hvor solen ikke varmer så meget og temperaturerne er faldet uden dørs. Der er dog ting du selv kan gøre for at minimere stigningen på varmeregningen, så du ikke bliver ruineret, og så du passer bedre på miljøet. Læs med her og bliv klogere på varmeforbruget i dit hjem.

 

1. Bevæg dig til varmen

Det siger sig selv, at vi bedre kan holde varmen, når vi bevæger os, end når vi sidder stille. Hvis du arbejder hjemmefra, hvor du sidder foran computeren hele dagen, eller hvis du opholder dig meget i sofaen eller en lænestol, kan det hurtigt blive koldt. I stedet for blot at blive ved med at skrue op for varmen i hjemmet, kan det anbefales at rejse sig op og bevæge sig lidt indimellem. Eksempelvis kan du gå lidt rundt i hjemmet, hvis du skal tale i telefon, eller du kan lave nogle små hop, når du alligevel skal ud på toilet eller hente mere kaffe i køkkenet.

 

2. Sørg for, at vinduer og døre er tætte

Vi kan gøre nok så meget for at spare på varmen og elregningen, men hvis vinduer og døre i hjemmet ikke er tætte, vil varmen sive ud, og vi vil fyre for gråspurvene. Hvis du synes, der er utroligt koldt i dit hjem, selvom du har tændt for radiatorer eller gulvvarme, er det en god idé at efterse dine vinduer. Er de utætte, kan du med stor fordel udskifte dem med nye vinduer, som vil hjælpe dig med at minimere varmeregningen. Find eksempelvis en forhandler i omegnen af Randers og Allingåbro, og kom varmt gennem vinteren.

 

3. Reguler radiatorerne korrekt

En sidste ting, vi selv kan gøre, er at bruge radiatorerne i hjemmet korrekt. I stedet for blot at skrue helt op for én radiator, bør vi regulere alle radiatorerne, så de alle afgiver lidt varme, og derved i fællesskab varmer hjemmet op. Vær også opmærksom på, at møbler ikke bør stå lige op af radiatorerne.