Hold dig varm i vintertiden

Hold dig varm i vintertiden

Vinteren er en kold, kold tid, og det kan være udfordrende at holde sig varm. Det kan du gøre på flere forskellige måder. Indendørs er et par strømper og en dejlig varm sweater en god løsning, og så du kan supplere med et tæppe. Hvis du mangler nogle af disse stykker tøj, kan du jo strikke dem med garn lavet af eksempelvis bomuld. Mange synes, det er charmerende med et par hjemmestrikket strømper, og du kan naturligvis også gøre det for hyggens skyld. Strikning giver dig en chance for at komme væk fra teknologien, og det bringer et mindfulness at fordybe sig i noget så simpelt som at strikke.

Den varme jakke

Når det kommer til vejret udenfor, er der ingen nåde. Du skal bare kunne holde varmen. For er snuden kold, vil sygdomme som forkølelse og virusser have lettere ved at snige sig ind på dig. Derfor er det afgørende at vælge den helt rigtige jakke. Du skal tænke på, hvad din jakke skal bruges til. Skal den bruges i byen, er der ikke så høje krav, til hvad skal klare. Hvis du derimod skal ud i naturen og f.eks. stå på ski, er det vigtigt, at jakken kan holde sig tør og varm i længere perioder. Derfor skal man også tænke over, hvilke materialer jakken skal bestå af.

Materialernes fordele og ulemper

  • Dun er et godt, langtidsholdbart materiale, som holder godt på varmen. Ulempen er dog, at dun let bliver vådt og tager lang tid om at tørre.
  • Syntetisk foring minder om dun, men er ikke ligeså åndeligt og langtidsholdbart. Fordelen ved syntetisk foring er, at det er vandafvisende, og hvis det bliver vådt beholder det stadig de varmeisolerende egenskaber.
  • Uld vil mange se som en mere elegant løsning. Uld holder godt på varmen og er naturligt. Uheldigvis er materialet tungt og fylder meget.