Tips til et mere børnevenligt hjem

Tips til et mere børnevenligt hjem
Laughing children relaxing during summer day

Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe stor omvæltning, når man går fra kun at være voksne i hjemmet til pludselig at have børn i hjemmet. Rigtig mange forældre er gode til at indrette personlige børneværelser, hvor der hverken mangler farver på væggene eller legetøj i kasser. Man skal dog ofte kigge langt, hvis man vil få øje på børnene i resten af indretningen. Mange forældre begår nemlig den fejl, at de kun indretter børneværelserne til børnene, hvorimod resten af hjemmet forbliver, som det altid har været.

Laughing children relaxing during summer day

Få mere samvær i familien med kreative løsninger

Det er helt forståeligt, at de færreste forældre ønsker et hjem, der er domineret af legetøj. Det er derimod en kæmpe fejltagelse, hvis man udelukkende giver plads til børnene på deres egne værelser. Hjemmet er for alle – og særligt i køkkenet og stuen skal der være plads til hele familien. Det er dog ikke altid lige nemt at finde på funktionelle løsninger, der inkorporerer børnenes leg i indretningen. Det kan dog være en rigtig god ide, hvis man køber nogle kasser eller reoler, der passer ind i boligindretningens æstetiske udtryk.

I kasserne eller de lukkede kommoder og reoler er der nemlig rig mulighed for, at børnene kan lægge deres legetøj og andre kreative projekter. For at lykkedes med en boligindretning, der tilgodeser hele familien, er det vigtigt, at man formår at tænke ud af boksen ved at tænke i kreative løsninger. Ved at klikke her kan du finde alverdens møbler og boligtilbehør til hjemmet og dermed gøre dit hjem mere børnevenligt. Det skaber nemlig mere fællesskab og samvær i familien, når børnene eksempelvis kan sidde og tegne og male ved spisebordet, mens mor og far står i køkkenet og laver aftensmaden.

 

Haven er børnenes legeplads

Hvis der er noget, der er godt for børn, så er det at være udenfor. Når børn leger udenfor, bevæger de sig nemlig rigtig meget, samtidig med at de får en masse frisk luft. Udenfor er der ikke behov for hverken computer, smartphone eller tablet. Udendørsleg er derfor en rigtig god anledning til at indgå i sociale fællesskaber med andre børn.

 

En måde, hvorpå rigtig mange forældre kan imødekomme ønsket om, at deres børn bliver mere aktive og sociale, er ved at gøre haven til børnenes legeplads. Der findes et hav af forskellige muligheder for at gøre haven til en fantastisk legeplads. Man kan enten gå den klassiske vej og indsætte en sandkasse, et gyngestativ eller et legehus – eller man kan begive sig ud i nye, anderledes og sjove legeredskaber. Se sjove ideer her.

 

Hvilke børn vil ikke blive glade for en trampolin, en vild gynge eller en kæmpestor rutsjebane i haven. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad haven kan og skal bruges til. Det er vigtigt at huske på, at alle de forskellige legeredskaber naturligvis kan blive fjernet og solgt videre, når børnene engang bliver for store til at lege i haven. Det handler derfor bare om at slå kreativiteten løs i haven en gang for alle.