Charmerende små drivhuse

Charmerende små drivhuse

Drivhuse er en genial og hyggelig måde at komme i kontakt med naturen på. Grøntsager smager bare langt bedre, når man selv har dyrket dem. Hvis du går og drømmer om at dyrke dine egne grøntsager eller tropiske frugter, men ikke har en stor have, kan du sagtens stadigvæk få et lille stykke drivhus. Små drivhuse er perfekte til mindre byhuse og haver. Selvom pladsen er knap, kan man sagtens få naturen ind og nyde sit eget hjemmedyrk.

Drivhus på få kvadratmeter

Når pladsen er knap, kan det f.eks. være oplagt at bygge drivhuset op af en af husets mure. Her kan du hurtigt få plads til mange grøntsager og planter på få kvadratmeter. Et drivhus bliver ekstra hyggeligt og nyttigt, hvis der er plads til en lille hyggekrog og et kurvemøbel.

 

En anden måde hvorpå man kan få den tropiske drivhuseffekt på små arealer, er ved at lave terrassen til et orangeri. Så får du tropisk stemning hele året rundt. Dette er især smart, hvis du ønsker at forlænge udesæsonen eller har en terrasse med meget vind.

Find små og store drivhuse her.

Hvad skal jeg dyrke i mit drivhus?

Der er mange forskellige grøntsager, man kan dyrke i et drivhus. Nogle af de helt klassiske er f.eks. squash, tomat, agurk, peberfrugter og icebergsalat. Nogle af de helt nemme og meget nyttige er også krydderurter. Krydderurterne holder længe og kan bruges løbende i madlavningen. Har du mange friske på en gang, kan du fryse dem ned til vinteren.

 

En af de oplagte, men spændende drivhusplanter, er vindruerne. De vokser oppe i loftet og skaber dermed også en hyggelig stemning. Har du lyst til at prøve kræfter med noget mere eksotisk, er citrusfrugter også oplagte at plante i dit drivhus. Start med at købe nogle planter, hvor der allerede er frugter på, så det giver en effekt med det samme. Chiliplanter er også et hyggeligt lille projekt, man kan give sig i kast med.