Gør haven klar til sommerens fester

Gør haven klar til sommerens fester

Lige nu er både hus og have ikke det store festfyrværkeri, hvis man holder sig til det billedelige sprog. De sidste raketter vil være skudt af omkring nytår, og tilbage vil stå og ligge blot døde blomster og visne blade. Men snart skyder de første forårsblomster, og varsler dermed, at foråret og sommeren er på vej. Og ingen glæde er større end forventningens glæde – så hvis du vil gøre din sommerfest til en stor succes, og samtidig glæde dig ved tanken herom, er det med at komme i gang allerede nu.

goerhavenklar

Dansegulvet såes nu

Som det ser ud nu, så er haven ikke en fest i sig selv. Men der går ikke længe, før der opstår et sandt fyrværkeri af grønne og gule, hvide og lyserøde farver. Faktisk er det nu, at kimen til en smuk have plantes, og der er flere projekter, du kan kaste dig over nu. For eksempel, så kræver en god fest et godt dansegulv. Og det er som oftest græsplænen, der er dansegulvet. Derfor kan du også allerede nu sikre et tættere dansegulv ved at plante nye græsfrø.

Bestil materialer til festen allerede nu

Står du og skal fejre et rundt hjørne? Er det ved at være tid til at fejre dit forhold, eller kunne du bare godt tænke dig en god gammel temafest, så er det nu, at du skal have bestilt de forskellige materialer, hvis der skal være penge at spare. Holder du temafest, hvor sol og strand er fokus, er det nu, at der skal bestilles, volleynet, badebassin og måske et beachflag – som det du finder her –  men det kommer jo meget an på temaet for festen.

Skal menuen være selvforsynet?

En af tidens helt store trends for haveejere er at dyrke afgrøder, så man i langt højere grad opnår at være selvforsynende. Og hvis du allerede nu har tanker om sommerfestens tema og dermed også menu, kan du arbejde henmod, at dine bede er klar og planlagt til høst omkring festens tidspunkt. Mange bruger nemlig julen og de mørke måneder på først at planlægge deres havebedes indhold, sidenhen bestille de mange forskellige frø, du får brug for, og om 1-2 måneder kan du faktisk allerede begynde at spire planter i kælder, udhus og eventuelt i drivhuset, hvis du har et opvarmet et af slagsen.