4 tips til at udnytte pladsen i dit hus

4 tips til at udnytte pladsen i dit hus

Bor du i et lille hus eller måske i en lille lejlighed, hvor der ikke er plads til alt det du gerne vil have i dit hjem? Det kan godt være svært at overskue, hvordan du kan udnytte pladsen på den bedste måde, men vi har samlet 4 råd til at hjælpe dig på vej her.

bedrehusoghave

Udnyt opbevaring under møblerne

Du kan udnytte din plads i din bolig meget bedre, hvis du bruger pladsen under dine møbler til at opbevare ting og sager. Under nogle møbler, er der allerede lavet plads til at opbevare andre ting under, du kan fx nemt finde en enkeltseng med skuffer under, hvor der er god plads til opbevaring. Når du er ude at kigge efter nye møbler, kan du tage det med i dine overvejelser, om du har brug for at kunne opbevare noget under møblet.

Hvis der ikke er lavet skuffer eller hulrum i forvejen, men der er god plads under fx sengen, kan du købe et par kasser med hjul under, og på den måde stadig udnytte pladsen.

Køb et klapbord til køkkenet

Hvis du bor i en bolig, hvor der ikke er en decideret spisestue, men heller ikke er god plads til et spisebord, er et klapbord den perfekte løsning til dig. Med et klapbord i køkkenet for du en spiseplads, som du kan folde ud, når du skal bruge den, og den behøver derfor ikke at fylde noget resten af tiden.

Samtidig kan du også nemt finde et klapbord, uden det behøver at ruinere dig. Du kan sagtens finde et lille klapbord til under 500 kroner, og det er i den grad pengene værd, hvis du ikke har en spiseplads lige nu.

Udnyt væggen til hylder

Råd nummer tre, til at udnytte din plads er at bruge væggen til hylder. Hvis du er heldig at have højt til loftet, kan du have nogle hylder lidt højt oppe med nogle små kasser eller et par nips ting. Samtidig udnytter du pladsen godt, da det ellers kun er reoler, som er højt oppe.

Du kan også udnytte væggen på andre måder til opbevaring, fx ved at hænge kurver op på en kreativ måde, så det ser godt ud og du samtidig får lidt ekstra plads.

Du kan også tænke over at bruge døre til at hænge knager på. Så har du et godt sted at hænge jakker, tørklæder og hvad der ellers skal op at hænge uden at det tager vægplads i entreen. Det er specielt hvis du har en smal entré, at det vil være en god løsning for dig.

Vælg den rigtig farve på væggen

Vores sidste råd, er at tænke over farverne på væggene. Det har en stor betydning for hvor stort rummet føles, hvilken farve du har malet væggene.

Hvis du fx lejer et værelse i en lejebolig i København, er det vigtigt, at det værelse er malet i en lys farve. Lyse farver får rummet til at føles større, og det er derfor en god måde, til at få det til at virke som om at rummet er lidt større.

Du kan samtidig tænke over at holde reolen i samme farve som væggen. Det kan gære at reolen virker lettere i rummet, da det kan se ud som om, at reolen og væggen går lidt ud i et.